29.-31. mai: Grunnkurs: Enneagrammet med Nina Sjovoll (Ukedager)

29.-31. mai: Grunnkurs: Enneagrammet med Nina Sjovoll (Ukedager)

Grunnkurs om Enneagrammet med Nina Sjøvoll

 

Åpent grunngurs for alle - tirsdag 29. til torsdag 30. mai.

 

Utfyllende informasjon finner du her.

Utskiftsvennlig folder finner du her.

Påmelding her.

Kurset arrangeres i rammen av retreat. Det vil si at vi har tilbud om tidebønner og måltider i stillhet til musikk. Mulighet for å dele tanker om kveldene.

 

HVA ER ENNEAGRAMMET

Enneagrammet bygger på gammel kristen visdom, men har også røtter flere tusen år tilbake og man finner spor av Enneagrammet i alle tradisjoner som strekker seg tilbake til antikken. Det viser våre ulike adferdsmønster og hjelper oss med å få innsikt i våre ubevisste motivasjoner – vår indre «autopilot». Den hjelper oss til å bruke hele det potensialet som Gud har lagt ned i oss. Enneagrammet er åndelig verktøy som gir oss større nærhet til Gud, og som hjelper oss å se, forstå og godta oss selv og hverandre. Den første Enneagramboken på norsk, ”Sjelens ni ansikter” kom ut i 1991.

Professor i indremedisin og spesialist i psykiatri Ingvald Wilhelmsen skriver om Enneagrammet: «Et av de personlighetssystemene som etter min mening beskriver normale personlighetstyper best, kalles Enneagrammet, som regner med ni typer.»

Sogneprest i Lommedalen Knut Grønnvik beskriver følgende: ”Enneagrammet har hjulpet meg til å bli mer nådig mot meg selv og andre. Og det har gitt meg gode spor å følge på vei mot vekst. Jeg skjønner bedre hvorfor jeg gjør de samme tabbene om igjen, og aner samtidig hva som kan skape endring”

 

Grunnkurs:

Gud skapte i vår essens en naturlig tilgang til alle egenskapene som Enneagrammet representerer. I essensen ligger også Guds unike skaperverk i hver enkelt av oss. Essensen går dypere enn vår tillærte personlighet, som i denne sammenheng også representerer vårt Enneagrammønster. I vår personlighet ligger også vår oppfatning av hva som preger våre reaksjonsmønstre. Som voksne har vi ofte mistet kontakt med vår essens og dermed et større tilfang av oss selv. Gjennom å finne sitt eget mønster vi en også kunne finne veien tilbake til de ubenyttede ressursene som Gud hadde en plan om at vi skulle bruke.

Grunnkurset er i hovedsak lagt opp til undervisning men det vil også være morsomme øvelser og anledning for refleksjon i plenum.                                                                                                                                              

Tema i kurset vil være:

Hva er Enneagrammet? En innføring i våre tre intelligenssentre hjerte, kropp og hodesenteret.

  • Hjertesentreret; mønster 2-3-4
  • Hodesentreret; mønster 5-6-7
  • Kroppssentreret; mønster 8-9-1.
  • Hvordan kan vi bruke denne kunnskapen slik at vi får økt innsikt og vokser som menneske?

Start: Tirsdag 29. mai kl. 11.00

Slutt: Torsag 31. mai kl. kl. 14.00

 

Pris: Kr 2800,-

Med forbehold om endringer.

 

Du kan lese om Enneagrammet her: http://ninasjøvoll.no/enneagrammet/

Du kan lese om Nina Sjøvoll her: http://ninasjøvoll.no/om-meg/

Påmelding på våre nettsider.

 


Del denne artikkel på e-post