Kjære venner! La oss be sammen nå!

Kjære venner! La oss be sammen nå!

Kjære venner! La oss be sammen nå!

 

La oss alle be for de som virkelig er rammet av korona-krise!

Heldige er vi som har et oljefond, en regjering som iverksetter tiltak, et tillitssamfunn som føler opp myndighetenes anbefalinger, og kanskje aller mest, et helevesen som står rigget og klart til å ta imot oss når vi trenger det som mest! Slik er det ikke for alle.

 

 

Tenk på dem som til vanlig ikke har rent drikkevann. De som hver dag legger seg sultne, og som aldri har sett en lege eller sykepleier. Tenk på dem i flyktningeleirer, kvinnene som er forfulgt både på grunn av kjønn og tro. Tenk å dem som bor tett i tett under bølgeblekk eller åpen himmel.

Hva skjer når korona-viruset får herje fritt blant de fattigste, de svake og mest sårbare? Ingen tiltak finnes. Ingen tester eller respiratorer. Det finnes ikke en gang noe febernedsettende. Mange vil lide i smerte og mange vil dø. Vi vet ikke hvor mange, men mange.

 

Som diakonal institusjon, vil vi på Pilegrimsgarden oppfordre alle våre venner til å bli med i bønn for verden og for de aller svakeste.

 

La oss be:

 

Almektige Gud!

Du er himmelens og jordens skaper!. Vi løfter våre øyne opp til fjellene og spør; hvor skal hjelpen komme fra? Da vet vi at du som skapte mennesket i ditt bilde, både ser og hører alle som roper.

 

Nå roper vi til deg Herre!

Se i nåde til oss! La oss få merke din frelserhånd, din hjelp og din trøst. I dine hender legger vi verden, Herre! Vi kaster våre bekymringer på deg! Vi ber deg, ta imot oss som dine barn, og beskytt oss! 

 

Strekk ut din mektige hånd, du Hellige kraft!

Det er så mange som lider, Herre! Vær barmhjertig med de fattige, svake, syke og utsatte! Ta hånd om de som trenger deg nå, og la dem få lindring i din uendelige kjærliget!  

 

Tenn i oss et nytt håp, du treenige Gud!

La oss få drikke av det vann som du vil gi oss, så vi ikke lenger tørser. La oss få vandre i ditt lys så vi ikke støter på noe vondt. Led oss på din vei, Herre så vi ser dem som lider og trenger en hånd.

 

Takk for blomstene i vasen, du Herre over alle ting!

Du lar solen stå opp over oss alle, og regnet skaper nytt liv også denne våren. Du gjør ingen forskjell når du i nåde og kjærlighet gir fra din mektige hånd. I dine hender legger vi vår verden nå Herre! I dine hender legger vi hverandre!

 

Amen!

_____________________________________________________

 

Det er fastetid, og vi på Pilegrimsgarden vil oppfordre alle som har anledning til å bidra med noen ekstra kroner til Kirkens nødhjelp. La oss dette året, i koronoa-nøden, være ekstra rause med de svakeste.

Du kan gi penger til kirkens nødhjelp ved å klikke her.  

 

______________________________________________________

 

Vi anbefaler deg om først å prioritere Kirkens nødhjelp. Det er likevel slik at også vi på Pilegrimsgarden har fått en stor økonomisk utfordring. Driftsutgiftene løper videre, selv om vi begrenser så mye vi kan. Men inntektene uteblir når vi nå har stengt ned virksomheten. Skulle du ønske å gi noen ekstra kroner til Pilegrimagarden, etter at du har gitt ditt bidrag til Kirkens nødhjelp, så vil vi uttrykke en stor takk til deg!

 

Du kan gi gave til vår gavekonto: 3000.22.37667, eller du kan benytte VIPPS nr 128168. Mange takk!

 

Vennligst hilsen Arvid Kaspersen

Daglig leder

 

 

(Bilde: Anne Berland)

 


Del denne artikkel på e-post