18. - 20. november: Temaretreat med Kjell Arnold og Anne Nyhus


Temaretreat med Kjell Arnold Nyhus og Anne Wågen Nyhus

 

 

 

Om Guds taushet og stillheten. Fra jeg-bevissthet til det store Vi.

 

Kjell Arnold Nyhus er prest og forfatter. Han har vært fengselsprest de siste 12 år, og han har vært en pionér for retreatarbeid i fengsel. I hans siste kritikerroste bok 40 dager og 40 netter. En fortelling om stillhet, utforsker han stillheten innenfra. Han forteller rått og poetisk om hva som skjer inni ham når han kobler seg av fra alle ytre stimuli, slik som TV, radio, sosiale medier, prat og selvbekreftelser. Nå holder han på med en ny bok om kristen mystikk og religiøs erfaring.

 

Anne Wågen Nyhus, er utdannet psykiatrisk sykepleier og diplomert gruppeanalytiker og har jobbet som terapeut i det offentlige helsevesen i en årrekke. Hun er nært knyttet til retreatbevegelsen, og driver selv et retreatsted sammen med sin mann, Kjell.

 

Temaretreat

Fredag vil Kjell og Anne dele mer av sine erfaringer omkring stillhet. Hvor vanskelig den er, men også helsebringende. Stillhet er ingen metode, ikke et verktøy, men en tilstand og væremåte som i seg selv er verdifull fordi Gud bor i stillheten.

Lørdag og søndag vil Kjell snakke om betydningen av «å flytte Gud ned fra en himmelsk overetasje og ned i feilbarlige kropper». Dette er samtidig en vei bort fra egoet til det store Vi, som er fellesskapet i Gud. «Den som blir i kjærligheten blir i Gud og Gud i ham» (1. Joh 4). Anne vil lede en gruppesamtale omkring dette temaet.

Den tyske jesuitten og betydningsfulle teologen Karl Rahner sa: «Fremtidens kristen vil være en mystiker, eller ikke kristen i det hele tatt». Jeg tror han får rett, moderne mennesker vil søke seg til kirkens mystiske tradisjon som veiviser i vår tid. De troende i vår tid vil søke dybdene under overflaten.

 

Retreaten starter fredag kveld kl. 18.00 og avslutter søndag kl. 15.00. 

Pris kr 2.200,- 
Påmelding via våre nettsider. 

Tilbake
Del denne artikkelen på e-post