Velkommen til Utstein Pilegrimsgard!


Utstein Pilegrimsgard er et senter for retreater, pilegrimsvandringer, åndelig fordypning og stille dager.

 

Utstein Pilegrimsgard ligger i naturskjønne omgivelser på Mosterøy med mange fine turmuligheter. Pilegrimsgarden ligger i gåavstand til Utstein kloster, Mastravarden, Fjøløy fyr og Fjøløy fort.
Utstein kloster er Norges best bevarte middelalderkloster. Området her er et av de første stedene kristendommen fikk fotfeste i Norge. Gamle steinkirker og keltiske steinkors er noen av vitnesbyrdene fra den tidligste kristne påvirkningen i landet vårt.

Utstein Pilegrimsgard lar seg inspirere av keltisk spiritualitet. Faste tidebønner og liturgier på Pilegrimsgarden er preget av keltisk tradisjon. Kelterne så Gud overalt naturen. «Thin places» betegner steder med et tydelig åndelig nærvær. Mange besøkende opplever Utstein Pilegrimsgard som et slikt sted, - et sted hvor tid og evighet, jord og himmel, mennesker og Gud møtes.

Pilegrimsgarden er preget av enkelhet og skjønnhet. Vi ønsker alle varmt velkommen til oppredd seng, hjemmelaget mat, men mest av alt til et stillhetens sted som viser vei til Kristus!

På de neste sidene finner du informasjon om våre arrangementer. Praktisk informasjon, orientering om påmelding og betaling, og nærmere informasjon om oss.
 

Tilbake


Del denne artikkelen på e-post