Åndelig veiledning


Åndelig veiledning er samtaler der vi tar utgangspunkt i vår lengsel etter å erfare Gud i hverdagen. På Utstein Pilegrimsgard har vi ulike tilbud der Åndelige veiledningssamtaler inngår:

 

1: Individuelle samtaler med Åndelig veiledning

Vi har veiledere flere steder i Stavanger bispedømme og prøver å legge disse samtalene til et sted i nærheten av deg. Du avtaler med din veileder både tid, sted og hyppighet på veiledningssamtalene. 

2: Kurs med fordypning i eget tros- og bønneliv med Åndelig veiledning

Dette er et kurs over seks tirsdagskvelder fra kl. 18-21 på Utstein Pilegrimsgard. På kurset får deltakerne en introduksjon til den Ignatianske tradisjonen, åndelig fordypning, individuelle åndelige veiledningssamtaler og tid til stilhet, bønn og refleksjon. Vi serverer suppe ved ankomst disse tirsdagene. Disse kursene passer alle søkende og lengtende som ønsker å fordype seg i sitt eget tros- og bønneliv og utforske hvordan Gud er tilstede i hverdagen. 

3: Retreat for nybegynnere. Weekend fra fredag til søndag

Dette er en helg der deltaker får erfare noen av de sentrale elementene i en retreat og Ignatiansk tradisjon med stillhet og bønn. I løpet av helgen får alle deltakerne tilbud om individuelle åndelige veiledningssamtaler. En slik kort retreat er en fin måte å prøve ut retreater, tid til stillhet, fordypning i trosliv og i tillegg en mulighet for hvile og ro.  

4: Retreat med daglige individuelle åndelig veiledningssamtaler. Varighet på 5 eller 8 dager (inkludert ankomst- og avreisedag)  

På disse retreatene tilpasses dagene individuelt ut fra hver enkelt person sine behov i en ramme av daglige nattverdsgudstjenester, bønnetider, stille måltider og veiledningssamtaler. Det er gode muligheter for turer i flott natur rundt Pilegrimsgarden. Gjennom de daglige åndelige veiledningssamtalene inviteres hver enkelt inn i en prosess over litt lenger tid. En lenger retreat gir større rom for frakobling og avkobling fra hverdagen, og mulighet til å trenge dypere inn i egne lengsler og behov og søke Gud. 

 

Du vil finne mer generell informasjon under menyvalget Retreat. Nedenfor kan du lse mer om de ulike tilbudene som er nevnt her. Ta gjerne kontakt om du har spørsmål: utsteinpilegrimsgard@kyrkja.no 

 

 

Informasjon om kurs til fordypning i tro og bønneliv med Åndelig veiledning

Erfaringsbasert kurs til fordypning av tros- og bønneliv.  

Les mer

Else Grethe anbefaler kurset med åndelig fordypning til alle.

Takk for flott kurs!   Jeg er veldig fornøyd med kurset og anbefaler det gjerne til andre. Min påstand er at det vil ha noe å gi ...

Les mer

Individuell åndelig veiledning / individuelle samtaler.

Utstein Pilegrimsgard tilbyr personlige samtaler med åndelig veiledning.   

Les mer
bilde av pilegrimsgarden

September-mars: Åndelig fordypning

Bli med på et erfaringsbasert kurs til fordypning av tros- og bønneliv. Starter i september 2024.

Les mer
bilde av pilegrimsgarden

8.-15. november 2024 Retreat med åndelig veiledning

 Ignatiansk retreat

Les mer