04. - 09. juli: Pilegrimsreise fra Stavanger til Røldal - Med Ann Kristin van Zijp Nilsen


Årets pilegrimsreise fra Stavanger til Røldal med Ann Kristin van Zijp Nilsen

 

Brosjyren for turen 2023 kan du lese her. 

(Tips: Skriv ut brosjyren tosidig og brett den, da blir den enklere å lese, og dele med andre.)

En pilegrimsreise med historie, natur og kultur.

 

Denne turen går fra Stavanger til Røldal. Deler av turen reiser vi med buss. Det blir besøk i en rekke kirker, vandringer i vakker natur og vi deltar på pilegrimsstemne i den gamle stavkirka i Røldal.

I år vil dialogprest i Areopagos Ann Kristin van Zijp Nilsen være pilegrimsprest både på turen fra Stvanger til Røldal, og på stevnet i Røldal. Tema for vandringen er helse, helhet og hellighet.

 

 

Stevnet starter i Røldal fredag 8. juli med en forestililng/spel nyskrevet om pilegrimsvandringer i middelaldren. Mer informasjon om dette kommer.  

Ann Kristin deltar også lørdagen den 3. juli på både seminaret, korsvandring på lørdag kveld og på pilegrimsmesse ved midnatt.

Dette gleder vi oss veldig til!

Les mer om turen og se programmet for dagene her. Dette er en innholdsrik reise med kultur, natur og fellesskap, men også tid til stillhet og ettertanke. 

(Tips: Skriv ut brosjyren tosidig og brett den, da blir den enklere å lese, og dele med andre.)

 

Etter denne turen i 2020 fikk vi et brev av en av deltakerne, Ingebjørg Torjussen. Klikk på blidet nedenfor så kan du lese hvordan hun opplevde denne turen. 

 


Indre og ytre vandring:

Å være pilegrim er å være underveis. I en kristen kulturkontekst er pilegrims vandringen å gå i retning av noe som er større enn meg. En pilegrimsvandring til Røldal kan bli en avkobling fra hverdagen, men også en tilkopling til noe dypere i deg selv og til noe større enn deg selv. Den ytre vandringen handler om kropp, føtter, sanser, naturen rundt oss og fellesskap med hverandre. Det er også en indre vandring som handler om meg og livet mitt. Den ytre og den indre vandringen hører sammen, fordi kropp, sjel og ånd hører sammen.

En pilegrim vet ikke alltid hva hun søker. En pilegrim risikerer å bli berørt av Guds godhet, som skaperverket og medvandrerne er uttrykk for. Og en pilegrim risikerer å bli berørt av det hellige, som finnes i alt det alminnelige.
I den tidlige kirke het det: Pilegrimen drar ikke gjennom verden for stadig å oppleve nytt, men for stadig selv å bli ny. (Skrevet av Biskop Anne Lise Ådnøy.)

 

 

Nærmere om turen:

Det er daglige vandringer i varierende daglige vandringer i varierende kupert terreng. Noen steder kan det være vått i marka, så vanntette fjellstøvler er en fordel. Bagasjen blir frakta med bil, men en liten svipptursekk for niste kan være greit å ha med. Vandringene på øyene går i lett terreng. Vandringene i Suldal og Røldal er noe mer krevende. Over Hylsskaret er det først 20 minutter bratt stigning, så et flatere parti før det går bratt nedover igjen. Veien går til dels på mosegrodd stein.

Turen over Suldalsskaret er den lengste og bratteste vandreetappen. Her går vi i mer enn fem timer, i bratte bakker,
over lyng og stein, kanskje over mindre snøskavler og gjennom tett skog. Flere steder må vi hjelpe hverandre over
mindre bekker. Veien er dårlig merka, så en må holde sammen for å finne fram. Merk deg at det er et alternativt og enklere program for deg som ikke ønsker å gå denne mer krevende vandringen. Korsvandringen i Røldal går i ganske lett terreng, litt stigning i starten og så bare nedoverbakke. Her kan det være litt glatte stener, så en må passe på hvor en går. 


Praktisk informasjon: 

Turledere: Ann Kristin van Zijp Nilsen, Arvid Kaspersen, Eirik Moe
Plass: ca 30 deltakere på langturen. Mulighet for å delta på dagsetapper i lag med gruppa. Alle velkomne!
Overnatting: Hoteller/pensjonat og campinghytter. Oppreidd seng.
Varierende standard.
Pris: Dobbeltrom kr 8.900,-
Tillegg for enkeltrom: 1.000,-

Prisen dekker alle utgifter underveis og i Røldal. Vi må selv flytte bagasjen over mellom buss og båt og ny buss.


Påmelding på våre nettsider.
 

Nedenfor kan du se litt fra terrenget og naturen vi går gjennom på turen.

 

 

 

Tilbake


Del denne artikkelen på e-post