Evangeliet gjennom høytidene - Bok av Anders Kvalevåg


En flott bok av Anders Kvalevåg med nydelige illustrasjoner og evageliet presentert gjennom de tre høytidene. 

Boka kan leses når som helst, og ikke bare i høgtidene. Det beste er at boka hjelper oss til å komme tett på Jesus og bli enda mer glad i Ham! 

 

Boka kan du kjøpe på Pilegrimsgarden eller bestile på e-post til utsteinpilegrimsgard@kyrkja.no 

Pris: Kr 100,- 

 

 

Anders Kvalevåg er pensjonert prest fra på Finnøy og han er engasert som frivillig på Pilegrimsgarden. 

 

Nedenfor kan du lese hva en av hans prestekollegaer har skrevet om boka: 

 

Anmeldelse av «Tre høytidsprekener» av Anders Kvalevåg.

Jeg sitter med en fin liten bok i hendene med nydelige illustrasjoner. Det er veldig kjekt når noen gir ut egne prekener. Anders Kvalevåg har holdt 1.dagsprekener i Hausken kyrkje i kirkeåret 2019-2020 etter 1. rekke. Disse tre preknene utgjør boka på i alt 35 sider.

Det Kvalevåg gjør så forbilledlig, er å formidle teologi på en enkel og lettfattelig måte. Han er ikke ute etter å vise alt han kan og har forstått og lest gjennom et presteliv. Han benytter bare det som har en funksjon og hensikt i prekenen. Han vil vise hva høytidenes tekster betyr for oss i dag. Det gjør han med et sjelesørgerisk og pedagogisk siktemål: Å trøste, oppmuntre og glede oss. Du blir sittende igjen og tenke å, for en skatt som ligger gjemt i disse tekstene som jeg har hørt så ofte, men kanskje ikke alltid sett rekkevidden av.

Alle tre preknene grep meg og gjorde meg glad. Men skal jeg allikevel trekke fram én, vil jeg si at jeg ble aller mest beveget av påskeprekenen. Her får han fram sider av påskebudskapet som altfor sjelden blir formidlet. Du hører at Kvalevåg har preket et langt presteliv, han forstår hva som må til for å bevege sine tilhørere og anstrenger seg for å finne gode eksempler. Egentlig har du en liten troslære i disse tre preknene.

Her er det stoff å øse av for forkynnere som trenger inspirasjon til selv å forkynne. Men for alle er det stoff til å bli oppbygget av. Er dere voksne sammen, finn tid og rom til å lese dem høyt sammen og samtal om dem etterpå. De er også glimrende til en meditasjonsstund etter å ha lest dem. Det er jo ikke sikkert vi får rom og mulighet denne jula til å gå på gudstjeneste selv.

Det ble en høytidsstund for meg å lese disse preknene. Tusen takk for boka.

 

Ola Hunsager

Prest

 

Tilbake
Del denne artikkelen på e-post