Her kan du bla i vår nye katalog om Kystpilegrimsleia i Rogaland


I vår nye katalog om Kystpilegrimsleia kan du bli kjent med Egersund by og kirke, Hå gamle prestegard og Obrestad fyr, Stavanger by og domkirke, Utstein kloster og Utstein Pilegrimsgard, samt Avaldsnes og Olavskirka. 

Klikk på bildet for å bla i katalogen. 

 

Kystpilegrimsleia går fra Egersund til Trondheim. Dette er den gamle Riksvei 1, eller Nordwegen som den trolig ble kalt for lang tid tilbake. Strekningen gav også navn til vårt land. 

På strekningen er det 26 nøkkelsteder, og i vår katalog presenterer vi de fem nøkkelstedene i Rogaland. 

Katalogen vil bli tilgjengelig gratis på turistinformasjoner på på nøkkelstedene, og vi sender også ut noen til kirkene i løpet av kort tid. Det er bare å ta med seg og katalogen der du finenr den.

Dersom du ønsker å få tilsendt en eller flere kataloger, betaler du kr 50,- for den førset og kr 25 for de resterende + porto. Du kan bestille på e-post til utsteinpilegrimsgard@kyrkja.no 

Neste skritt er selve reisen. Vi håper du finner inspirasjon i katalogen og reiser til nøkkelstedene langs leia. Du kan også gå på egenhånd fra Egersund til Stavanger. Dersom du ønkser å gå sammen med noen, anbefaler vi vår felles pilegrimsvandring fra 02.-06. august. Du kan leser mer om turen her. 

Er du en av dem som planlegger å kjøre hele eller deler av strekningen, eller reise med buss og båt langs kysten, anbefaler vi boka Kystpilegrimsleia av Margunn Pettersen. I denne boka finner du en reisebeskrivelse til alle 26 nøkkelstedene. Her finner du mer informasjon om boka. 

God pilegrimsreise! 

Tilbake


Del denne artikkelen på e-post