14. - 17. november: Temaretreat m/Berit Okkenhaug


Åpen temaretreat for alle. 

Leder: Berit Okkenhaug 

 

 

Retreat handler om å senke skuldrene. Om å ta et skritt til siden.
Retreat er enkelhet, stillhet og konsentrasjon.

Start mandag 14. november kl. 18.00 med kveldsmat. Ankomst fra kl. 17.30.
Slutt torsdag 17. november kl. 10.00 etter frokost.

 

VIKTIG INFO:

Denne retreaten har tidligere blitt annonsert som en retreat som spesielt retter seg mot ansatte i kirken, men vi har noen ledige plasser og åpner derfor opp retreaten for alle som har lyst og anledning å delta.

På disse retreatene er det ikke et mål å bli bedre, men få det bedre. Det handler om vårt eget åndelige liv. Nå er det deg det gjelder, og du skal få tid til deg selv sammen med Jesus! Dette er ikke et tekstverksted. Det er vårt ønske at vi sammen skal arbeide med tekstene innover i våre egne liv. 

 

Nedenfor kan du lese en hilsen vi har mottatt fra Berit, og den taler for seg selv: 

Om meg: Jeg er pensjonert prest, har vært menighetsprest, sykehjems- og sykehusprest, prestelærer på Menighetsfakultetet og prest ved Institutt for Sjelesorg, Modum Bad. Jeg har skrevet lærebok i sjelesorg, Når jeg ser ditt ansikt, og en bok med perspektiver på skam Når jeg skjuler mitt ansikt.

 

Det skal mot til å trekke seg tilbake når en vet at det som ligger foran er travelhet og forventninger på mange plan. For de fleste vil det også være et ryddearbeid for å kunne få det til rent praktisk. Ikke minst derfor håper jeg at dagene på Utstein kloster kan gi dyp mening, og at stillhet og hvile kan gjøre godt for det som ligger foran i adventstiden.

Jeg er nå pensjonert og har tid og rom til å lese og reflektere. Men jeg husker en tid da ikke bare travelheten tok tak, men da også kontrastene kunne være krevende. Det var sorg i begravelser og glede i brylluper, det var formidlingsoppdrag i barnehager, blant ungdommer og på sykehjem. Av og til i overkant krevende og av og til dypt meningsfullt. Som sjelesørger har jeg lyttet til menneskers livshistorie, savn og lengsler.

Hva er våre egne lengsler? Hva betyr det egentlig for oss at Gud ble menneske? La oss lodde dypere i inkarnasjonens mysterium.  Jeg håper det kan åpnes rom der dere kan oppdage nye dybder i evangeliet, eller kanskje gjenoppdage gamle skatter som er blitt borte i travelhet og tjeneste. Jeg håper både dere og jeg skal kjenne en fornyet tillit til Guds godhet og barmhjertighet.

Jeg ser frem til dager sammen med dere!

 

 

Pris:

Kr 4.500,- for deg som får retreaten dekket av arbeidsgiver.

Kr 3.500,- for deg som dekker retreaten selv. 

Prisen inkluderer arrangementet, kost og losji. 

 

Påmelding på våre nettsider

 

 

Tilbake


Del denne artikkelen på e-post