15. juni: Bli med på en unik vandring på Utstein, sammen med biskop Anne Lise Ådnøy


I forbindelse med Rikssamlingsjubileet 9. - 19. juni 2022 inviterer vi til folkefest og en unik vandring på Utstein. 

Dato: 15. juni 

Tidspunkt: Kl. 16.00, 17.00 eller 18.00  

Velg det tidspunktet som passer best for deg. 

 

PÅMELDING TIL VANDRINGEN GJØR DU HER.

 

Klikk her for å laste ned invitasjon til folkefesten og vandringen. 

I år er det 1150 år siden slaget i Hafrsfjord (år 872), Norge ble samlet til ett rike og vi fikk vår første konge. 

Det må feires!

 

Rikssamlingsjubileet er en feiring av jubileet som starter 9. juni i Haugesund og avslutter 19. juni i Hafrsfjord. Det blir aktiviteter i 10 dager for både store og små. 

Den 15. juni kommer Rikssamlingsjubileet til Utstein. Store vikingskip seiler inn i klostervågen, det blir båtbygging, veving av seil og mange aktiviteter for store og små. Arrangementet starter kl. 16.00 og varer til kl. 20.00. 

Du kan lese mer om Rikssamlingsjubileet ved å klikke her.  

 

Vikingene herjet med svert og skjold på de Britiske øyene, og de røvet med seg en mengde verdisaker, tok med seg de fineste damene og flere munker hjem igjen til Norge. Vikingene oppdaget at munkene kunne lese og skrive, de var flinke arkitekter og bygningsfolk, og i tillegg var de flinke med stell og pleie av syke. 

Med munkene kom de mange flotte steinkirkene langs kysten, og kristningen av Norge var et faktum. I tillegg ga munkene undervisning og hjelp til de svake i samfunnet. Gode organisatorer var de også. Kanskje kan vi si at munkene la grunnlaget både får skolevesenet og helsevesenet og kanskje til og med det moderne demokrati og velferdssamfunn vi har i dag. 

Det må også feires!


Vi inviterer alt kristenfolk til å være med på en unik tros-vandring eller pilegrimsvandring fra Utstein kloster hotell til Utstein kloster kl. 16.00, 17.00 eller 18.00. Vandringen tar ca 30 minutt. Vi vil synge salmer og be noen korte bønner underveis. Når vi kommer til klosteret blir det konserter, foredrag og aktiviteter for stor og små. Ta derfor med deg familie og venner og bli med på denne folkefesten og markering av vår kristne tro. 
 

Påmelding og pris finner du mer informasjon om her. 

 

Del gjerne!

Du kan bidra til denne folkefesten ved å dele denne invitasjonen på facebook ved å klikke her og deretter dele. Inviter gjerne med deg våre nye landsmenn, personer med redusert funksjonsevne eller andre som du tenker vil ha glede av et slikt arrangement. Mange takk! 

 

Alle hører med! En tilrettelagt etappe med tema: Fra sverd til pilegrimsstav!

Vi ønkser velkommen til en kortere tilrettelagt etappe for deg som ønsker det. Bruker du rullestol eller rullator, har du redusert funksjonsevne eller andre tilretteleggingsbehov så ønsker vi deg varmt velkommen til denne vandringen. Les mer om dette tilbudet ved å klikke her. 

 

 

Tilbake


Del denne artikkelen på e-post