15. juni: Fra sverd til pilegrimsstav - en tilrettelagt vandring en kort etappe


Vi ønsker velkommen til tilrettelagt pilegrimsvandring på Utstein onsdag 15. juni i forbindelse med Rikssamlingsjubileet 2022. 

 

Kl. 16.30: Fremmøte ved Fjøløykrysset (ca 200 meter før Utstein kloster)

Kl. 16.45: Vandringen starter

Kl. 17.20: Vandring sammen med biskop Anne Lise Ådnøy

Kl. 17.30: Aktiviteter i og rundt Utstein kloster. 

 

Det vil være to medvandrere som går samme med dere denne etappen. Det vil bli til sammen 7 korte stopp der vi bruker våre sanser for å utforske og oppdage. Vi får også høre kort om pilegrimenes syv nøkkelord: Langsomhet, frihet, enkelhet, bekymringsløshet, stillhet, fellesskap og åndelighet. 

 

 

 

Rikssamlingsjubileet:

I år er det 1150 år siden slaget ved Hafrsfjord, Norge ble samlet til ett rike og vi fikk vår første konge. Det må vi feire! Rikssamlingsjubileet starter i Haugesund 9. juni og avslutter i Hafrsfrord 19. juni. Den 15. juni kommer Rikssamlingsjubileet til Utstein og du inviteres til å bli med på en kort tilrettelagt vandring inn mot klosteret. 

Du kan lese mer om Rikssamlingsjubileet ved å klikke her. Husk påmelding. 

Du må altså melde deg og eventuell ledsager på hovedarrangementet til Rikssamlingsjubileet på deres nettsider. Dersom du ønsker å delta på denne korte pilegrimsvandringen med eller uten rullestol/rullator, er det fint om du i tillegg vil melde deg på hos oss.

 

Tilrettelagt pilegrimsvandring: 

Det blir et folkehav på Utsein denne dagen. Vi vil prøve å reservere en egen parkeringsplass til dere som skal delta på den tilrettelagte vandringen, så derfor er det viktg å vite hvor mange som kommer. Vi ber deg sende en e-post til utsteinpilegrimsgard@kyrkja.no der du oppgir hvor mange dere er som kommer. 

Denne tilrettelagte vandringen er et samarbeid med Stavanger bispedømme og ANIKO. Det er Line Bøe Johnsen og Kristin Eide som er våre medvandrere denne dagen. 

Den siste delen av strekningen, inn mot Utstein kloster, komme biskop Anne Lise Ådnøy og går sammen med oss. 

Det er viktig med påmelding til utsteinpilegrimsgard@kyrkja.no 

 

Når dere har kommet til Utstein kloster er dere velkommen til å delta på resten av arrangementet til Rikssamlingsjubileet. 

Det vil være mange som går Pilegrimsvandring til klosteret denne dagen. Du kan lese mer om det ved å klikke her. 

 

Tilbake
Del denne artikkelen på e-post