15. juni: Miniforedrag med Torstein Jørgensen. Tema: Hvor ble sverdene av?


I forbindelse med Rikssamlingsjubileet sin feiring på Utstein onsdag 15. juni, vil Torstein Jørgensen holde et miniforedrag med tema: 

Hvor ble sverdene av?

Fra viking til pilegrim; om vikingtiden som mer enn herjing, om kristningen av Norge, og om bygging av et norsk kongerike av europeisk mønster.

Torstein holder sitt 15-20 minutters foredrag tre ganger denne dagen: 

15. juni kl. 17.00, 18.00 og 19.00 i Abbedens hus, like ved Utstein kloster.

 

 

Torstein Jørgensen er professor i kirke- og misjonshistorie ved Misjonshøgskolen i Stavanger. Han har utdannelse fra samme skole og fra Menighetsfakultetet i Oslo og ble cand.theol i 1976. Han har teologisk doktorgrad fra Universitetet i Oslo fra 1987.

Torstein er kjent for sin fengende og treffende måte å formidle historie på, og denne dagen kan du høre han fortelle den unike historien om kristningen av Norge og byggingen av landet fra vikingtid til det moderne demokrati og velferdssamfunn vi har i dag. 

 

Rikssamlingsjubileet er en feiring av av det er 1150 år siden slaget ved Hafrsfjord, at landet ble samlet til ett rike og at vi fikk vår første konge. Feiringen starter i Haugesund 9. juni og avluttes 19. juni i Hafrsfjord. Den 15. juni kommer Rikssamlingsjubileet til Utstein. Stavanger bispedømme og Utstein Pilegrimsgard ønsker å bidra med kirkehistoren som en del av både vikinghistorien, pilegrimshistorien og kristningshistorien av vårt land. 

Du kan lese mer om Rikssamlingsjubileet og om påmeldinger ved å klikke her. 

 

Bli gjerne med å gå en kort pilegrimsvandring fra Utstein kloster hotell til Utstein kloster denne dagen, sammen med biskop Anne Lise Ådnøy. Les mer om dette ved å klikke her. 

 

 

Tilbake
Del denne artikkelen på e-post